Beställ ID06kort 2.0

Beställ kort
Godkänn med BankID
Godkänn med pass eller ID-kort

När du har ett personligt konto, företaget är registrerat och kortbeställare utsedda är det dags att beställa ID06-kort åt företagets anställda och dig själv. För att beställa kort, följ denna instruktion.
Tänkt på att ha:
– Korrekt förnamn och efternamn.
– E-postadress
– Telefonnummer
– Fotografi
– Tänk på att använda individuella e-postadresser till alla du ska beställa kort till.
– Tänk på att beställa kort endast till de som behöver ID06kort då man betalar en årsavgift per aktivt kort man har i bolaget. När beställningen är gjord ska den godkännas och kontrolleras av kortinnehavaren.

Logga in på  www.BeställID06.se och beställ ID06-kort.

Innan ett ID06-kort kan produceras måste kortinnehavaren godkänna beställningen. För att godkänna en beställning, följ någon av dessa instruktioner:

Godkänn beställning med svenskt BankID – om du har svenskt BankID ELLER
Godkänn beställning med pass eller ID-kort – om du INTE har svenskt BankID.

Gamla kort avaktiveras
När ett nytt ID06-kort, 2.0, beställts och aktiverats (för samma företag, organisationsnummer och personnummer som tidigare), kommer det gamla kortet, 1.0 att automatiskt att avaktiveras inom 24 timmar från det att det nya kortet aktiverades av kortinnehavaren.

2.1 Beställ ID06kort till anställda

Beställ kort
Godkänn med BankID
Godkänn med pass eller ID-kort

Här beskriver vi hur du som är kortbeställare gör för att beställa ID06-kort till de anställda.

Så här gör du:
Som kortbeställare på ett företag gå in på www.bestallid06.se och klicka på beställ kort. Fyll i formuläret steg för steg för att beställa ID06-kort till dina anställda. Tänk på att ha förberett:
-Personnummer
-Rätt stavning på namn och efternamn
-Fotografi
-E-postadress
-Telefonnummer
tillgängligt för samtliga personer som du ska beställa kort till. Tänk på att varje person som ska ha ID06kort måste använda sin egen personliga e-postadress då detta använd som användarnamn, använd ej exempelvis företaget info-adress eller allmän e-postadress som används av en eller flera på företaget då individuella mail kommer gå ut till samtliga kortanvändare. I mailet finns det en personlig länk.
-Personnummer: Om den anställde inte har svenskt personnummer, se här för olika länders identifieringsnummer:
-Fotografi: Om reglerna för foto inte följs, så kommer korten inte att produceras. Läs mer här: Regler för foto på ID06-kort

Nästa steg
Innan ett ID06-kort kan produceras av oss på Areff Systems AB, måste beställningen godkännas av kortinnehavaren alltså personen som ska bära kortet. För mer information, se Godkänn beställning med Svenskt BankID. ELLER Godkänn med pass eller ID-kort. Klart!

2.2 Beställ ID06kort med svenskt BankID

Beställ kort
Godkänn med BankID
Godkänn med pass eller ID-kort

När ditt företag har beställt ett ID06-kort åt dig, måste du som kortinnehavare godkänna beställningen innan kortet kan produceras.

Så här gör du:
Ansvarig person på ditt företag beställer ett ID06-kort åt dig. När ditt ID06-kort är beställt, följ dessa steg:
-Du får ett mejl med information om att beställning av ett ID06-kort gjorts i ditt namn och du måste logga in och godkänna. För att kunna göra detta måste ni först aha skapat er ett personligt konto vänligen se Skapa ID06kont. För att godkänna klicka på länken i mejlet och följ instruktionerna.

-Identifiera dig med BankID för att godkänna personuppgifterna på kortet. Om allt är korrekt, klicka Acceptera. Om något är fel, klicka Avvisa, skriv in anledningen och klicka Avvisa igen.
-Vi på Areff producerar nu kortet och levererar det till den adress som den ansvarige på ditt företag har bestämt.

Nästa steg
Gå vidare till nästa steg: Aktivera ID06-kort med svenskt BankID.

2.3 Godkänn med pass eller internationellt ID

Beställ kort
Godkänn med BankID
Godkänn med pass eller ID-kort

När företaget har beställt ett ID06-kort åt dig, måste du som kortinnehavare godkänna beställningen innan kortet kan produceras.
Det är viktigt att personuppgifterna i kortbeställningen matchar informationen i ditt pass eller ID-kort som du använder för identifiering, annars kommer ID06-kortet inte att produceras.

Så här gör du:
Du har fått ett mail som anger att ditt ID06kort har beställts.  Om du inte redan har gjort det, måste du först personligen identifiera dig med pass eller nationellt IDkort hos en skanningspartner och sedan skapa ett personligt konto i ID06-portalen. Om inte besök närmsta skanningspartner, se till att ditt pass går att skannas se lista här-länk.

– Gå till ID06-portalen för att godkänna beställningen: länk till portal areff…confirm order länk
– Klicka på Sign in to your account (Logga in på ditt konto).
– Klicka på Logga in efter manuell verifirering knappen / sign in after manuel verification

– Fyll i din e-postadress och lösenordet som du valde när du skapade kontot. Klicka på Sign in (Logga in). Du får en verifieringskod skickad till dig per SMS till det telefonnummer du har registrerat.

– Ange SMS-verifieringskoden och klicka på Verify (Verifiera).  Klicka på Sign in with SMS verification code (Logga in med SMS-verifieringskod).

– Nu ser du all kontaktinformation om dig själv. Verifiera alla uppgifter. Om det behövs, lägg till saknad information såsom telefon, adress, stad och land. När du är klar klicka på Accept (Godkänn).

– Din information för ID06-kortet är klar och kortet kommer nu att produceras på Areff Systems AB.

– När vi producerat ditt nya ID06 kort kommer vi levererar det till den adress som den ansvarige på ditt företag har bestämt. Godkänner du kortbeställningen innan klockan 12.00 helgfri vardag skickas kortet samma dag.

Nästa steg
Gå vidare till nästa steg: Aktivera ID06-kort med pass eller ID-kort.

Steg 2.

Här hittar du all information om hur du beställer ID06kort 2.0. Beställ kort till dig och dina anställda, innan kortet kan användas måste det aktiveras. Följ anvisningarna för hur du beställer och aktiverar ID06kort här.