1. Hem
 2. Frågor och svar
 3. ID06 Kortet
 4. Hur beställer jag ett ID06-kort?

Hur beställer jag ett ID06-kort? - Bestallid06.se

Som ett led i produktionskedjan av det nya ID06-kortet måste kortinnehavaren styrka sin identitet. Detta sker idag genom användning av BankID/ E-ID.
I de fall kortanvändaren inte har ett BankID /E-ID måste identiteten styrkas genom skanning av pass eller nationellt ID-kort. Klicka här för instruktioner!

Nedan ser ni steg för steg instruktioner om hur man godkänner kortbeställning för produktion.
 1. Kortbeställaren på företaget lägger först en beställning på kortinnehavaren. Detta gör man här.
  Följande uppgifter efterfrågas vid beställning på kortinnehavaren:

  – Foto på kortinnehavaren
  – Namn & Efternamn
  – E-post
  – Telefonnummer
  – Personnummer
  – Giltighetstid på kortet (Max 5 år)

 2.  Efter att beställningen kontrollerats av Areff skickas sedan ett mejl till kortinnehavaren med en länk som hen sedan får identifiera sig med BankID/ E-ID.
 3. Därefter uppmanas kortinnehavaren till att skapa sig ett användarkonto genom att fylla i sin e-post och valfritt lösenord.
 4. Efter att kontot skapats och kortinnehavaren följt anvisningarna är kortinnehavaren inloggad och kortbeställningen visas på enheten som man använder.
 5. Nu visas kortbeställningen. Kontrollera att angivna uppgifter stämmer och klicka sedan på knappen ”Acceptera”. Nu är kortet redo för att produceras och du kan logga ut. Stämmer inte informationen med dina uppgifter kan du ”avvisa” beställningen och kortbeställaren får lägga en ny beställning med rätt uppgifter.

Var detta svar till hjälp?

Relaterade frågor